Vasvári Csaba

Békéscsaba, 1966

Színész, színháztudomány-szakos bölcsész. 2016 óta a Szentendrei Kulturális Központ NKft. előadóművészeti ügyvezetője, a Szentendrei Teátrum igazgatója.

Színészi pályáját a Nemzeti Színházban kezdte 1991-ben, ahol gyakorlati évét töltötte. A színészdiploma megszerzése után 1992-ben a Madách Színházhoz szerződik. Ezt követően a Szolnoki Szigligeti Színház tagja lesz, de továbbra is főszerepeket játszik a Nemzeti, később Pesti Magyar Színházban. A Madách Színház 1999-es megújulását követően ismét a társulat tagja lesz. Később a Győri Nemzeti Színházban dolgozik három évadon keresztül, majd a Székesfehérvári Vörösmarty Színházat igazgatja 2008 és 2011 között. Pályája alatt több vidéki és fővárosi társulatnál megfordult. Játszott – többek között – a Móricz Zsigmond Színházban, a Csokonai Színházban, a Jókai Színházban, a Jászai Mari Színházban és az Operettszínházban Iglódi István, Kerényi Imre, Mácsai Pál, Bagossy László, Fodor Tamás, Gaál Erzsébet, Schwajda György, Sík Ferenc, Szergej Maszlobojscsikov, Ács János, Korcsmáros György, Árkosi Árpád, Gálffi László és Béres Attila rendezéseiben.

A Károli Gáspár Református Egyetem Bölcsészettudományi Karán 2014-ben szerez színháztudomány-szakos bölcsészdiplomát. Hosszú évekig színházszakmai szervezetek vezetőjeként dolgozik, jelenleg az NKA Színházművészet Kollégiumának tagja.

Igazgatása alatt indul el a Szentendrei Teátrum 50 évét feldolgozó kutatás.